Puterea Chakrelor. Lucrul cu energia.

Suntem conectati dinamic cu infinitul.

“Cum sunt cele de sus, asa sunt si cele de jos”, rasuna ecoul intelepciunii invatatilor si misticilor de- a lungul veacurilor.

Atunci cand reusim sa simtim energia din propriul corp si din exteriorul nostru, ne conectam si avem acces la nenumaratele splendori ale Universului.

Se stie ca in medicina traditionala chineza, meridianele sunt considerate canale energetice  invizibile ce coexista cu sistemul anatomic fizic, dar vibreaza pe o frecventa mai inalta.

La fel ca si sistemele stiintifice chinez si indian, stiinta occidentala sugereaza ca energia care vibreaza pe o frecventa mai inalta influenteaza materia care vibreaza pe o frecventa mai joasa. De aici, putem concluziona ca, daca meridianele energetice sunt blocate sau nu functioneaza optim, corpul fizic va fi afectat negativ  si astfel apar simptomele bolii. Solutia consta in tratarea corpului energetic  pentru prevenirea si corectarea dezechilibrelor.

Centrii nostri energetici principali, chakrele, in numar de 7, opereaza la niveluri subtile, invizibile pentru ochiul fizic. Ni le putem doar imagina sau simti prin conexiune cu propriile emotii si sentimente.  Cu toate acestea, ne afecteaza toate aspectele vietii, inclusiv  vitalitatea, creativitatea si starea generala de sanatate.

Fiecare chakra are un rol unic de indeplinit in desfasurarea vietii zilnice si in evolutia spirituala.

Energia chakrei de la baza coloanei vertebrale ne permite sa ne conectam la pamant si natura, sa ramanem realisti si cu simt practic. Impreuna cu chakra care este sediul sufletului, guverneaza sexualitatea.

Prin chakra sufletului primim si reactiile instinctuale si pe cele intuitive si ne eliberam sufletul pentru a-si implini planul de viata.

Prin chakra plexului solar, centrul pacii interioare, ne exprimam si ne controlam emotiile si dorintele. Chakra inimii ne inspira compasiune si generozitate, pentru a actiona din spatiul iubirii.

Prin chakra gatului avem acces la uluitoarea putere a vointei si la cuvantul rostit pentru a creea schimbari personale si generale.

Prin chakra care corespunde celui de-al treilea ochi, ne concentram sa “vedem” clar orice situatie si avem acces la adevarul suprem.

Iar prin chakra crestetului, ne angajam intelectul, primim acele strafulgerari ale cunoasterii si traim iluminarea.

In cadrul Seminarului, pentru fiecare centru energetic, vom afla:

  • ce caracteristici il definesc : lectie de viata, rol, culoare, organe corespondente si puncte de presopunctura pentru fortificarea acestora, reprezentarea traditionala, proiectia pe corpul fizic, planeta, casa astrologica si zodia care il guverneaza si influenta acestora, mantra, cristalele si sarea biochimica benefice, ce afectiuni in corpul fizic poate genera un dezechilibru energetic pe centrul respectiv.
  • care sunt cauzele care conduc la dezechilibre: emotii, sentimente, atitudini, actiuni diverse, cuvinte, ganduri, tipare comportamentale.
  • metode de deblocare: meditatii, afirmatii, sunete vindecatoare, exercitii fizice si exercitii pentru lucrul cu energia.

Seminarul se va desfasura pe parcursul a 7 module, cate un modul dedicat  fiecarei chakre, timp de 7 saptamani.

Pretul unui modul este de 100 lei.

Să mâncăm cu dragoste – după Yoga Nutriției de Omraam Michael Aivanhov

„Daca mancati in liniste, purtand cu voi un sentiment sfant, atunci toate celulele voastre vor canta, va veti simti intr-o armonie si intr-o liniste deosebite pe care toate tulburarile exterioare nu le mai pot modifica intrega zi”

Yoga nutritiei – Omraam Mikhael Aivanhov

Sunt doua ore, de la suflet la suflet, pe parcursul carora:

  • afli o cale prin care, poate, vei incepe sa te cunosti mai bine si sa te iubesti exact asa cum esti;
  • afli cum sa construiesti o legatura subtila cu mancarea;
  • afli cum sa iti hranesti atat corpul fizic cat si corpurile energetice;
  • afli, poate, cum te simti cand ierti.

Vom face o incursiune in interiorul nostru printr-o meditatie tare draga mie, „Surasul interior”.
Ne vom delecta cu placinta din foi cu mere bune-bune si scortisoara: vom privi placintelele cu admiratie si le vom aseza cu grija in farfurii pentru a fi servite. Apoi vom manca cu dragoste!

La final, din energia recunostintei si a iubirii, vom face un exercitiu de iertare.

„Doar iertand, suntem noi insine iertati”

Antonio Agpaoa

Experimentam in alt mod Starea de bine.