CORPUS CHRISTI – cele sapte corpuri sacre ale omenirii

Au existat, de-a lungul timpului, multe sisteme dedicate intelegerii stiintelor oculte sau spirituale – acele straturi subtile ale realitatii aflate dincolo de cele 5 simturi: auz, vaz, miros, gust si tactil. Marile sisteme orientale si indiene ne-au lasat teancuri de informatii intuitive, adunate de-a lungul miilor de ani de experimentare directa a taramurilor superioare.
Una dintre ideile recurente ale misticismului, care a rezistat pana in ziua de astazi, este cea a corpurilor subtile ale aurei umane.

Dar inainte de a descrie aceste corpuri subtile, sa vedem ce este Aura?

Asa cum o defineste si o descrie Maestrul Spiritual Omraam Mikhael Aivanhov, Aura este acel nimb ce inconjoara fiecare fiinta umana, cu diferenta ca la unii ea este larga, vasta, luminoasa, puternica, poseda vibratii intense si culori splendide, in timp ce la altii, dimpotriva, ea este mica, stearsa, incetosata.
Aura se poate compara cu pielea. Se poate afirma ca Aura poseda aceleasi functii ca si pielea, este pielea sufletului, este cea care il inveleste, care il protejeaza, cea care ii confera sensibilitate. Aura este o combinatie a tuturor corpurilor noastre subtile si fiecare dintre acestea, prin emanatiile sale specifice, adauga nuante noi.
Cele sapte corpuri sacre, subtile, ale omenirii si insusirile lor fundamentale sunt:

1. Corpul Fizic – asa cum il cunoastem cu totii. Acesta formeaza temelia incarnarii. Corpul fizic are un omolog geaman subtil cunoscut sub numele de Corpul Eteric. Acesta formeaza o aura care patrunde aura corpului fizic. In jurul corpului eteric se construieste stiinta adevaratei sanatati. Aceste doua corpuri, fizic si eteric, arata starea de sanatate si vitalitate a omului.

2. Corpul Astral – Este stratul aurei umane care colecteaza, stocheaza si transmite emotiile si dorintele umane, de la cele mai meschine pana la cele mai marete. In corpul astral, placerea si durerea se reflecta ca frecvente vibrationale si este mai activ in timpul somnului, cand proceseaza prin intermediul viselor, dorintele zilnice. Fiind stratul imediat urmator dupa corpul fizic si cel eteric, corpul astral are de asemenea o influenta majora asupra sanatatii.

3. Corpul Mental – exista la o frecventa superioara emotiilor si se construieste din gandurile tale. Corpul mental este profund influentat de corpul mental colectiv al intregii omeniri. Acest lucru tinde sa-ti atraga gandirea spre dorintele neindeplinite ale corpului astral. Atunci cand gandirea ti se orienteaza spre impulsuri superioare, corpul mental se descalceste, treptat, din corpul astral si capata puteri mai mari. Corpul mental poate fi, de asemenea, folosit de constiinta inferioara pentru a reprima impulsurile naturale ale corpului astral, lucru ce poate duce la probleme de sanatate la toate nivelurile.

4. Corpul Cauzal – supranumit uneori Suflet. Corpul cauzal corespunde in mod direct cu corpul fizic, insa la un nivel superior. El stocheaza bunavointa colectiva a sufletului uman, sub forma unei amprente a memoriei, scrisa in lumina. Acest vehicul bine reglat formeaza centrul de stocare a tuturor gandurilor de frecventa inalta, a cuvintelor si faptelor pe care le-am initiat de-a lungul timpului.

5. Corpul Buddhic – reprezinta cea mai inalta octava a corpului astral. Prin intermediul acestui corp, fiintele umane au acces la campul iubirii universale.

6. Corpul Atomic – in calitate de cea mai inalta octava a corpului mental, permite fiintelor umane accesul la evolutii superioare. In vreme ce corpul buddhic isi mentine legatura cu omenirea prin compasiune, corpul atmic aduce constienta in campul cosmic al constiintei hristice, unindu-ti in mod direct constienta cu Mintea si Inima Divina.

7. Trupul Monadic – acesta nu este tocmai un corp in acceptiunea normala a cuvantului. Monada este esenta primara, dezlantuita a insesi constiintei Divine. Corpul monadic este prezent in fiecare atom, pe toate planurile, inclusiv pe cel fizic.

Surse:

  • Omraam Mikhael Aivanhov – Aura, pielea noastra spirituala
  • Richard Rudd – Cheile Genelor