Plămânii și Intestinul Gros fac parte din Loja de Metal. Culoarea benefică este alb, anotimpul preferat este Toamna, simțul controlat este mirosul, hrănesc pielea, se extind la nivelul părului de pe corp, aroma preferată este picant iar cereala benefică este orezul.
De ce să avem grijă de Plămânii noștri? Iată câteva argumente:
- În Medicina tradițională Chineză, Plămânul este considerat “Ministrul” organismului, având o legătură strânsă cu Inima, “Împăratul” corpului uman, furnizându-i acesteia energia indispensabilă pentru pomparea sângelui in vase și meridianele energetice.
Împreuna cu Inima, Plămânii dau puterea vocii și timbrul clar. Dacă energia Plămânului este slabă, se instalează oboseala, vocea nu are forță și respirația este dificilă. - De asemenea, Plămânul colaborează cu Splina întrucât energia din aerul pur expirat se combină cu energia pe care Splina o extrage din alimente, formând o energie complexă care, distribuită in întreg oragnismul, hrănește țesuturile și membrele, în special, cele superioare.
Când energia Plămânilor este slăbită, se poate observa că mâinile sunt reci. - Energia Plămânilor coboară și comunică cu Rinichii. Se spune că Rinichii “prind” respirația Plămânilor. Colaborarea celor două organe este foarte importantă. Dacă energia Plămânilor nu coboară, lichidele se acumulează în torace, generând tuse și dificultăți în respirație sau sub piele, generând edeme, în special la nivelul feței.
- Plămânii reprezintă organul intern cel mai vulnerabil la atacul factorilor climatici care generează răceală, strănut, cefalee.
- Plămânii controlează simțul mirosului. Daca energia Plămânilor este puternică, nasul este degajat, respirația este ușoară și mirosul este normal.
- Supărările, tristețile, melancolia, mâhnirile, depresiile, dezamăgirile și nedreptățile consumă energia Plămânilor și determină dificultăți respiratorii, cu respirație superficială, răceli frecvente și oboseală extremă.
Iar dacă tristețea nu este exprimata, energia Plămânilor nu mai circulă, stagnează și se acumulează la nivelul toracelui, ceea ce poate duce la formarea de noduli mamari.
Din fericire, există un remediu foarte la îndemâna: BUCURIA!
Acesta este sentimentul care controlează tristețea.
Să ne fie cu drag și cu folos!