Al patrulea Sunet Vindecător – Sunetul Inimii

Inima și Intestinul subțire fac parte din Loja de Foc. Corespund Sud-ului, reprezintă creșterea, care se produce Vara, culoarea benefică este Roșu. Simțul controlat este vorbirea, hrănește vasele de sânge, se extinde la nivelul culorii pielii, aroma caracteristică este amar iar cereala benefică este meiul.

De ce să avem grijă de Inima noastră? Iată câteva argumente:

  • Inima, denumită Împăratul organismului, guvernează sângele și distribuția acestuia spre toate celulele corpului și controlează vasele de sânge
  • Se deschide la nivelul limbii – mugurele inimii. O inima sănătoasă se reflectă in culoarea roz-pal a limbii, mobilitate normală a acesteia și un gust normal. Dacă este prea mult foc la inimă, limba va fi uscată, roșie (mai ales la vârf). Dacă inima este deficitară, limba va fi palidă, flască și subțire și pot apărea tulburări de vorbire.
  • Inima controlează transpirația.
  • Inima guvernează viața afectivă și emoțională, activitățile mentale și spiritele tuturor celorlalte organe. Spiritul inimii se reflectă in luminozitatea ochilor.
  • Inima răspunde de memoria de lungă durată și influențează somnul și visele
  • Spiritul inimii este luminos, conferind înțelepciune și claritate în deciziile pe care le luam în toate aspectele vieții.

Și pentru că toate emoțiile trec, de fapt, prin inimă, este de ajutor să le permitem să „ne traverseze”, să nu le reținem pentru că energia stagnantă ne poate aduce prejudicii sănătații, atât psihice cât și fizice.

Dintre remediile la îndemână pentru Inimă sunt grija față de emoțiile noastre, prezența în fiecare moment, în tot ceea ce gândim, vorbim și acționăm, observarea momentelor în care, poate, ne departăm de starea de armonie și echilibru, stare atât de necesară bunăstării sufletului, minții și trupului nostru.

Să ne fie cu drag și cu folos!