Reiki pentru diferite afectiuni. Problemele ochilor.

Exista multe probleme ale ochilor, mergand de la orbire la simple tensiuni acumulate la nivelul acestora. Intre aceste doua extreme exista boli precum astigmatismul, strabismul, miopia si hipermetropia.

Toate aceste afectiuni sunt legate de refractia luminii atunci cand trece prin lentilele ochilor.

Spre exemplu, o persoana mioapa poate vedea destul de clar obiectele de aproape, dar vederea i se incetoseaza daca le priveste de la distanta. Aceste simptome sunt inversate la o persoana care sufera de hipermetropie.

Strabismul este cauzat de muschii oculari subdezvoltati sau supradezvoltati, care afecteaza vederea normala.

Tensiunile oculare sunt experimentate frecvent de persoanele care stau mult timp la calculator fara sa faca pauze si de cele care trebuie sa citeasca mult timp (litere sau cifre), datorita profesiunii lor.

Tratamentul obisnuit pentru problemele ochilor consta in prescrierea ochelarilor sau a lentilelor de contact, pentru corectarea vederii. In cazul problemelor mai grave poate fi folosit tratamentul cu laser.

Medicina clasica nu recunoaste alte cauze ale problemelor oculare decat declinul natural cauzat de procesul de imbatrinire sau de folosirea excesiva a aochilor la locul de munca. In schimb, medicina chineza traditional afirma ca declinul vederii este cauzat de slabirea functiei ficatului.

Din punct de vedere emotional, tipurile diferite de probleme ale ochilor au cauze diferite, dar principala cauza ramane “refuzul de a vedea ceva”.

Spre exemplu, o persoana mioapa nu isi doreste sa vada decat ceea ce se afla “sub nasul” ei, in timp ce una care sufera de hipermetropie prefera sa nu vada lucrurile prea personale sau prea apropiate de ea, proiectandu-si gandurile in viitor. De asemenea, poate fi vorba de frica de a pierde pe cineva sau ceva, foarte drag, iar aceasta teama face sa “se inchida ochii” pentru a nu mai vedea ce se intampla in planul personal.

Cum poate ajuta terapia Reiki?

Asa cum afirma intelepciunea Medicinii Traditionale Chineze, ficatul hraneste ochii, iar ochii ne ghideaza prin viata.

Prin urmare, orice tulburare la nivelul ochilor (tulburare de vedere sau a muschilor oculari) isi are originea in dezechilibrul functiei ficatului.

Din acest motiv tratamentul Reiki va avea in vedere ficatul si, bineinteles, ochii.

Se va face un tratament complet iar la final se insista pe ficat si ochi, in jur de 20 minute pentru fiecare.

Cu rabdare si perseverenta, rezultatele nu intarzie sa apara.

Un articol interesant despre Ficat, gasiti aici: http://www.lauraneamtu.ro/info/organele-corpului/ficatul/

 

Se fie cu folos!

Cu drag si bucurie!