Reiki pentru diferite afectiuni. Hipertensiunea arteriala.

Dupa cum se stie, presiunea arteriala masoara forta fluxului de sange prin artere.

Hipertensiunea arteriala reprezinta cresterea persistenta a valorilor tensiunii arteriale sistolice peste 140 mm Hg si/sau a celei diastolice peste 90 mm Hg.

Aceasta amplifica riscul de infarct miocardic sau atac vascular cerebral.

Hipertensiunea poate fi cauzata de diferiti factori cum ar fi stresul, consumul de alcool, fumatul si diabetul si poate apare si in timpul sarcinii.

Printre simptome se numara ameteala, durerile de cap sau dupa cap (cefaleea occipitala), lesinul, tulburarile de vedere, senzatia de urechi infundate sau de zgomote in urechi, sangerare nazala sau, mai grav, greturi si varsaturi.

Cauzele emotionale ale bolii tin de reprimarea maniei, a durerilor sufletesti, de frustrarile adunate de-a lungul timpului. Imaginea care reprezinta o persoana suferind de hipertensiune arteriala poate fi cea a unei oale sub presiune, care fierbe pe foc.

Se stie foarte bine ca, atunci cand mania ajunge sa fie exprimata dupa o perioada lunga de reprimare, forta ei este atat de mare incat ridica imediat presiunea arterial, lucru vizibil in inrosirea fetei, de exemplu.

Se spune ca o astfel de persoana a acumulat, pe o perioada mare de timp, ganduri si emotii pe care nu le-a putut exprima din diverse motive: teama de a fi judecata sau teama de respingere, lipsa de incredere in propria persoana, lipsa iubirii de sine, dificultate in a primi si oferi  iubire.

De asemenea, hipertensiunea isi poate avea originea in frica de moarte, constienta sau nu si in dorinta de a profita la maxim de viata, dorinta de a realiza “mult si multe” fiind extrem de puternica.

Cum poate fi terapia Reiki de ajutor?

Echilibrarea si armonizarea centrului energetic din zona gatului, centru care ne sprijina in exprimarea emotiilor, creativitatii  si a personalitatii noastre.

Echilibrarea si armonizarea centrului energetic situat in zona pieptului si ne referim aici la Chakra Inimii. Emotiile negative care afecteaza buna functionare a inimii sunt  invidia, ura si neiubirea de sine si de ceilalti. Prin terapie se elibereaza aceste emotii “usurand” in acest fel activitatea acestui centru energetic.

Echilibrarea si armonizarea centrului energetic situat in abdomenul superior, centru energetic denumit Plexul Solar. Aici terapia vizeaza mai multe organe, in special, ficatul pentru ca acesta este epuizat, din punct de vedere energetic, de toate starile noastre de manie, frustrari si chiar, furie.

Si daca am amintit de frica de moarte, terapia are in vedere si echilibrarea energetica rinichilor, pentru care frica constituie emotia negativa.

De ce anume mai este nevoie?

De Rabdare si  Incredere.