Reiki pentru diferite afectiuni. Durerile de spate.

Durerile de spate apar in multe forme si aproape toti oamenii le experimenteaza mai devreme sau mai tarziu, de-a lungul vietii.

Din fericire, majoritatea episoadelor dureroase de acest fel pot fi alinate  printr-un tratament minimal. Totusi, durerile cronice necesita un tratament pe termen lung sau intensiv.

Durerile cronice de spate pot avea cauze diferite: leziunile la nivelul coccisului, presiunea asupra nervului sciatic, infectiile renale, degenerarea vertebrelor si discurilor sau tensiunile acumulate in muschii spatelui. Tratamentul clasic include de regula analgezicele si medicamentele antiinflamatoare, relaxantele musculare  si fizioterapia.

Cauzele emotionale ale afectiunii variaza la randul lor, in functie de zona afectata.

Astfel, zona lombara simbolizeaza siguranta, asigurarea si increderea in viata. Durerile din aceasta zona pot reprezenta nesiguranta materiala legata de munca, bani si bunuri sau nesiguranta afectiva, nelinistea legata de una sau mai multe persoane, neputinta fata de anumite situatii din viata, neputinta traita uneori si in plan sexual.

Durerile din zona mijlocului spatelui semnifica culpabilitatea emotionala si afectiva. Fiecare vertebra are semnificatia proprie.

De exemplu, durerile in zona primei vertebre toracale poate fi cauzata de o activitate intensa la locul de munca sau in sala de sport sau orice situatie care duce la atingerea limitelor de rezistenta fizica, mentala si emotionala. De asemenea durerea poate fi cauzata de o timiditate pe care ne este greu sa o depasim sau de o sensibilitate exacerbata. In acelasi timp, blocarea emotiilor, frica de a pierde dragostea cuiva sau moartea unei fiinte dragi, poate afecta starea primei vertebre toracale. O afectiune a acestei vertebre poate determina afectarea oricarei parti a corpului cuprinsa intre coate si varful degetelor precum si dificultati respiratorii, tuse, astm, etc.

Partea de sus a spatelui, zona cervicala, corespunde regiunii inimii si centrului de energie cardiaca. Vertebrele cervicale au legatura cu comunicarea ( mai ales cea verbala) si cu gradul de de deschidere fata de viata.

La fel ca si vertebrele toracale si cele cervicale ne dau indicii, informatii suplimentare despre posibilele cauze ale afectiunii.

Astfel, de exemplu, prima vertebra, denumita Atlas, foloseste la sprijinirea capului, este stalpul care mentine echilibrul capului. Grijile exagerate, nelinistile, indoielile ingreuneaza capul si astfel prima vertebra va avea o dificulatate marita in a suporta aceasta greutate.

Daca dam dovada de rigiditate a spiritului, daca refuzam sa vedem o situatie din mai multe unghiuri, daca avem o gandire rigida, vertebra C1 va reactiona si isi va diminua activitatea, fiindu-i din ce in ce mai greu sa se “intoarca”.

O vertebra C1 intr-o stare neadecvata este insotita, de obicei, de o afectiune care cuprinde capul, creierul si sistemul nervos, precum migrena, amnezia, vertijul, depresia nervoasa.

Cum poate fi Reiki de ajutor?

Pentru ca spatele, in general, reprezinta sprijinul si suportul vietii, tratamentul va viza in special aceasta zona, parcurgand intreaga coloana vertebrala, insistand pe portiunile afectate si, de asemenea, pe rinichi. Suplimentar se lucreaza si pentru echilibrarea centrilor energetici si constientizarea de catre pacient  a cauzelor emotionale ale afectiunii.

Tratamentul se face aplicand simboluri Reiki pe intreg spatele iar energia se va directiona dinspre calcaie catre coloana.