Reiki pentru diferite afectiuni. Colesterol ridicat.

Colesterolul este o grasime produsa de ficat sau absorbita din alimente bogate in colesterol cum ar fi produsele lactate, ouale, carnea si preparatele din carne, peste, fructe de mare.

Colesterolul este indispensabil in structura invelisului fiecarei celule din corpul uman, avand, implicit, un rol esential in cresterea, dezvoltarea si cicatrizarea tesuturilor si in producerea hormonilor.

Valorile ridicate ale colesterolului pot conduce la atacuri de cord sau cerebrale.

In afara dietei necorespunzatoare, alta cauza a valorilor ridicate ale colesterolului poate fi si diabetul.

Cauzele emotionale ale acestei afectiuni sunt stresul, absenta bucuriei de a trai, modul foarte rigid de gandire.

De asemenea, grijile excesive, in special cele cu privire la mama sau familie sau anumite evenimente, cum ar fi pensionarea (ce mai fac eu acum?/cu cine mai vorbesc despre tot ce ma pasioneaza?/mai pot fi eu de folos?) sau plecarea/separarea de cineva foarte drag care aducea bucurie in viata de zi cu zi sau pierderea unui animal de companie sau orice alta situatie care poate sa diminueze, constient sau nu, bucuria de a trai, poate determina cresterea nivelului de colesterol.

Cum poate fi terapia Reiki de ajutor?

Avand in vedere ca in producerea colesterolului este implicat ficatul, se aplica anumite simboluri Reiki pe acest organ, se foloseste sunetul vindecator al ficatului (specialistii sfatuiesc ca si pacientul sa faca practica sunetelor vindecatoare in fiecare zi), se directioneaza energia catre ficat pentru armonizarea starii de sanatate a acestuia.

Apoi, pentru ca este implicat si sistemul digestiv, atentia terapeutului se va indrepta catre organele care participa in procesul de digestie: stomac, pancreas si splina ( si pentru splina exista un sunet vinedecator). In plus, energizarea acestor organe contribuie la imbunatatirea atitudinii fata de viata, in general.

In continuare se va actiona asupra colonului, intelegand astfel ca sprijinim procesul de eliminare a tot ce nu mai este de folos, atat in plan fizic cat si in plan emotional.

Iar la final, pentru a amplifica bucuria de a trai, de a fi in armonie cu natura si cu tot ce ne  inconjoara, terapeutul isi va indrepta atentia catre centrul energetic al inimii si catre plexul solar.

In acest fel, cu multa iubire si compasiune, venim in sprijinul organelor corpului nostru, ajutandu-le constient sa isi implineasca misiunea, exprimandu-ne, in acelasi timp, intreaga noastra recunostinta pentru miracolul care suntem.