Reiki pentru diferite afectiuni. Afectiunile tiroidei.

Glanda tiroida regleaza metabolismul si nivelul de energie al corpului. Afectiunile ei au forme diferite care manifesta simptome caracteristice. De exemplu, persoanele care sufera de hipertiroidie pot experimenta pierderi in greutate, oboseala, anxietate, palpitatii si sensibilitate la caldura. Cele care sufera de hipotiroidie pot experimenta o crestere in greutate, oboseala, piele uscata si sensibilitate la frig.

Cauzele emotionale pot avea legatura cu lipsa angajamentului fata de corpul fizic. Persoanele care sufera de hipotiroidie se simt infrante de viata si deprimate. Cele care sufera de hipertiroidie au o atitudine stresata si nervoasa.

Cum poate fi terapia Reiki de ajutor?

Asa cum se stie din intelepciunea medicinei traditionale chineze, ficatul are o cantitate incredibila de responsabilitate – fizica, mentala şi emoţionala. Energia ficatului regleaza starea de spirit, digestia, menstruatia, visarea, schimbul somn-trezire, viziunea si fluxul de energie din tot corpul. Acesta este responsabil pentru planificarea strategica si executie si alimenteaza toate tesuturile conjunctive, de la ligamente pana la unghii.

Prin urmare, un dezechilibru al ficatului poate conduce la dezechilibre in celelalte sisteme ale corpului . In aceasta situatie, tratamentul Reiki vizeaza, in primul rand ficatul, continuand apoi cu armonizarea primilor 3 centri energetici si, la final, atentia terapeutului se canalizeaza catre zona gatului, acolo unde se afla glanda tiroida.