Folosirea primului Grad Reiki

Primul nivel al initierii in Reiki poate fi folosit in foarte multe feluri. Singurele elemente care lipsesc la acest nivel sunt simbolurile Reiki si capacitatea de transmitere a energiei la distanta, elemente care se invata la nivelul 2.

Primul Grad de Reiki poate fi folosit pentru:

  • Autovindecare;
  • Vindecarea altora;
  • Vindecarea plantelor si animalelor;
  • Transferul de energie catre mediul inconjurator;
  • Incarcarea hranei si bauturii cu energie.

Autovindecarea este cel mai important prim pas in Reiki, caci atat timp cat nu esti tu insuti vindecat, nu poti vindeca pe altcineva. In acest scop, dupa initierea in Primul Grad, urmeaza 21 de zile de autotratament, aplicand mainile pe toate pozitiile invatate la curs, timp in care vechile energii se purifica si structura energetica se echilibreaza.

Vindecarea casei cu energia Reiki prin tinerea mainilor cu palmele indreptate, rand pe rand, spre fiecare colt al camerei, spre tavan si spre podea, vizualizand intregul spatiu plin de energia Reiki, energia Iubirii Universale. In acest fel se poate curata spatiul casei de energii de vibratie joasa.

Impamantarea energiei este un alt aspect foarte important in practica Reiki. Orice om care lucreaza cu energia ar trebui sa stie cum sa isi impamanteze energia. Unul dintre simptomele deconectarii de Mama-Pamant este “spatialitatea” sau ameteala. Uneori aceasta senzatie se poate manifesta ca o iesire aparenta in afara corpului fizic. O modalitate ideala de reconectare cu pamantul este mersul descult prin iarba sau pe nisip cat mai des cu putinta.

O alta modalitate este meditatia. Veti gasi aici o meditatie de impamantare pe care am invatat-o din cartea Maestrei Eleanor McKenzie de unde am extras si informatiile prezentate mai sus.