Folosirea Gradului Doi Reiki

Dorinta de a merge mai departe cu practica Reiki te conduce catre revelarea unor noi mistere ale energiei, inclusiv a modalitatilor prin care aceasta transcende conceptia noastra despre Timp si Spatiu.

Decizia de a trece de la Gradul Unu la Gradul Doi de Reiki reflecta un angajament din partea adeptului de a se implica mai profund in studiul si aplicatiile energiei Reiki, schimbandu-si astfel, viata.

La Gradul Doi se invata primele simboluri Reiki si importanta conectarii cu energia fiecarui simbol in parte.

Simbolurile sunt semne grafice carora li s-a dat o anumita interpretare. Scopul simbolurilor este sa ajute la o mai buna focalizare a mintii, intr-o maniera similara mantrelor. Simbolurile lui Usui combina focalizarea vizuala cu cea aurica.

In Reiki, simbolurile sunt investite cu putere magica, actionand in mod benefic pentru materializarea scopului propus. Ele au un caracter secret. Odata ce le-am primit prin initiere, avem responsabilitatea  de a le pastra in aceasta maniera

Simbolurile Reiki sunt caracterizate drept “chei energetice” multifunctionale care, accesand frecventele proprii ale energiei Reiki, deschid calea spre obtinerea BINELUI SUPERIOR. Ele ne ajuta sa transmitem Energie Universala oricui, oriunde si oricand, fara efort si cu eficienta maxima.